fredag 13 december 2013

Glutenfria lussebullar (2)




I år testade jag att göra om receptet på lussebullarna lite, mitt andra väldigt uppskattade recept på glutenfria lussebullar hittar ni HÄR

till ca 40 lussebullar:
1 pkt jäst för söta degar
4 dl mjölk
2 kuvert saffran
1½ msk fiberhusk
2 dl socker
2 ägg
½ tsk salt
150 gr rumsvarmt smör
1 burk, 250 gr, kesella
800 gr finax röda glutenfria mjölmix (1 paket är 900 gr, så knappt ett helt då)

Smula jästen i en bunke
Värm upp mjölken till 37* och tillsätt saffranet.
Häll mjölken över jästen och rör tills det lösts upp, tillsätt fiberhusken och låt stå i ca 10 min
Tillsätt socker, ägg, salt, kesellan och det rumsvarma smöret
Tillsätt mjölmixen lite i taget och kör i maskin. Spara lite mjöl till utbaket.
Kör rätt länge i maskin, degen ska nästan släppa från kanterna men fortfarande vara lite kladdig för att det inte ska bli torra bullar..
Låt jäsa övertäckt i 1 timme
Baka ut till bullar
Tryck i russin och låt jäsa 30-60 min
Pensla med uppvispat ägg och Grädda i 250* 7-9 min beroende på storlek på bullarna.

Ett tips är att kavla ut degen som när man gör kanelbullar, bred på smör på halva och snörra ihop degen dit. Vänd sedan på hela, uppochner alltså, och bred smör på den andra delen och rulla ihop så att rullarna möts på mitten. Tryck ihop rullarna lite och skär sedan som vanliga kanelbullar och lägg med snittytan uppåt.
Funkade perfekt för min del eftersom jag fortfarande är skadad i min axel, så jag tog hjälp med kavlingen och sen kunde jag bara rulla ihop och skära, så gick det hur fort som helst att få klart bullarna, och med det extra smöret blev de ännu saftigare och godare :)

Önskar er alla en riktigt trevlig Lucia!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar