måndag 9 februari 2015

Glutenfria långpannebullar med vaniljfyllning

Denna veckan har ungarna sportlov, och då går det ju åt lite extra fika som man kan ta med till pulkabacken och på utflykterna :)
Ikväll har jag bakat en sats med långpannebullar, hur smidigt som helst och de fick alla tummar upp när barnen fick varsin liten smakbit :)




Såhär gör du dem:

150 gr smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst för söta degar
1 dl socker
½ tsk salt
1 msk vaniljsocker
1 ägg
11 dl glutenfritt mjöl, finax röda hade jag, alt samma mängd vanligt mjöl

Smält smöret och tillsätt mjölken, låt bli fingervarmt, ca 37*
Smula jästen i en bunke och häll på en del av smöret, rör tills jästen lösts och häll på resten
Tillsätt socker, salt och ägget
Mät sedan upp mjölet och blanda ihop till en lös deg
Häll upp i smord långpanna

Fyllning:
150 gr rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1½ msk vaniljsocker
1 tsk vaniljpulver
100 gr philadelfiaost

Vispa ihop allt till fyllningen och klicka ut på smeten, lite större än tsk-stora klickar, tryck ner dem lite i smeten och låt jäsa i ca 30 min

Pensla på uppvispat ägg och strö över pärlsocker
Grädda i nedre delen av ugnen i 200* ca 15 min tills den fått fin färg
Låt svalna lite och skär i bitar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar