fredag 20 mars 2015

Fredagsfika: Citronmuffins med mascarponefrosting LCHF






4 ägg
0,75 dl sötströ
125 gr smör
1 dl grädde
100 gr mascarpone
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Skalet av ½ stor citron och saften från hela

Smält smöret och låt svalna lite, tillsätt grädden
Vispa ägg och sötströ fluffigt och vispa sedan ner smörblandningen och mascarponeosten.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten
Riv citronen och krama ur saften och blanda
Fördela smeten i muffinsformar som står i muffinsplåt. Jag gjorde minisar och fick ut ca 30 st, gör man normalstora blir det ca 16 st

Grädda i 175* tills muffinsen fått lite färg, de små ca 12 min, större 15-17 min
Låt kallna

Mascarponefrosting (till ca 12 st
150 gr mascarpone
½ tsk vaniljpulver
1 knivsudd bakpulver
1,5 dl grädde
Vispa ihop allt till det tjocknat och smaksätt med rivet skal av ½ citron
Spritsa på muffinsen

Ha en riktigt mysig fredagskväll!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar